Wat zijn APK-bestanden

APK staat voor Android Package. Het zijn archiefbestanden, vergelijkbaar met zip- of JAR-bestanden voor je computer, waarin de code van een APP staat. Die bestanden kun je gebruiken om apps op je Android-apparaat te zetten die momenteel niet in de Play Store voorkomen.

Risico’s

Laten we wel beginnen bij het belangrijkste: er zit een gevaarlijke kant aan het downloaden van apps buiten Play Store van Google om. APK-bestanden kunnen malware of virussen bevatten, en het is zeker niet gezegd dat ze ook precies doen wat ze zeggen dat ze doen. Ook kun je er niet van op aan dat je gegevens veilig worden behandeld.

Daarom keurt Google alle apps die in Play Store terechtkomen, zodat de kans op bovenstaande gevaren zeer miniem wordt. Bij APK-bestanden die je van internet haalt is dat lang niet altijd het geval. Zorg dus dat je weet wat je in huis haalt en wees voorzichtig met het prijsgeven van persoonlijke informatie in de app.

 

APKMirror

Het downloaden van APK-bestanden raden we af omdat je voor het downloaden toch enkele handelingen moet doen wat je Smartphone kan ontregelen of onbruikbaar kunnen maken. Als je het toch wil doen stellen we de site APKMirror voor via deze site zal in principe geen malware-bevattende bestanden voorkomen of toch heel zelden. APKMirror controleert de apps op echtheid en of ze wel worden geüpload door de officiële maker van de app. Zo weet je in elk geval bijna zeker dat je geen malafide software in binnen haalt.
Daarom raden we het af om andere site’s buiten APKMirror te gebruiken!

 


Mis geen nieuws meer over Pokémon GO en wordt lid van onze Facebook Groep.