Twee keer Community Day in november

Community Days zijn de pijlers van zijn Pokemon GO en één keer per maand wordt er een Pokémon een paar uur in de schijnwerpers gezet waardoor deze ook vaker in het wild verschijnt waaronder ook een reeks bonussen. De evenementen zijn ongelooflijk populair onder spelers dankzij de verhoogde kans op Shiny en de exclusieve Move die de Pokémon kan leren op die dag.

Gewoonlijk is er maar één Community Day per maand maar Niantic heeft bevestigd dat er in november maar liefst twee Community Day’s zijn verdeeld in verschillende weekenden.

Op zondag 15 november vindt de eerste van de twee Community Days plaats en dit met Electabuzz. Naast de verhoogde kans op Shiny krijgen spelers die Electabuzz evolueren tijdens de Community Day Electivire met de Move Flamethrower. Er zullen ook enkele exclusieve Researches zijn en Elekid zal ook vaker uit eieren van 2 km komen.

Op zaterdag 21 november staat Magmar in de schijnwerpers. Net als Electabuzz zal Magmar een verhoogde kans op Shiny hebben en elke Magmar die tijdens de Community Day wordt geëvolueerd in Magmortar zal de Move Thunderbolt kennen. Ook hier zullen weer een aantal speciale Researches zijn en Magby zal hier ook vaker uit eieren komen van 2 km.

Op de beide Community Day’s zullen er ook een paar extra bonussen zijn. Eieren die tijdens de Community Day in Incubators worden geplaatst hebben maar 1/4 loopafstand nodig als ook zal de Incense drie uur duren.