Pokémon Day 2023

Op 27 februari 1996 werden de eerste Pokémon-videospellen Pokémon Red en Pokémon Green in Japan gelanceerd. Hiermee deed een nieuw concept zijn intrede: spelers konden vanaf nu met Pokémon vechten en Pokémon ruilen via hun gameboy. Het vormde de start van wat zou uitgroeien tot een van de populairste entertainmentmerken met een community van wereldwijde fans die bekendstaan als ‘Trainers’. Sindsdien komen Trainers uit de hele wereld op 27 februari – een dag die beter bekend is als Pokémon Day – samen om hun liefde voor het merk te vieren. Dit jaar viert The Pokémon Company International de oorspronkelijke en onwrikbare geest van verbondenheid, die ontstond met deze eerste spellen, door Trainers op te roepen om in 2023 ‘Pokémon Together’. Vandaag wordt er een speciale trailer gelanceerd die het concept van het programma toelicht. Deze trailer is hier te zien.

The Pokémon Company International trapt de campagne ‘Pokémon Together’ af met het verzoek om dit jaar op Pokémon Day samen te pokémonnen. Vanaf vandaag kunnen fans overal ter wereld foto’s en video’s die hun liefde voor het merk tonen, en hun dierbaarste herinneringen op sociale media posten. Posts met de hashtag #PokemonTogether maken kans om deel uit te maken van een mozaïek in de stijl van de iconische Poké Ball. Dit mozaïek zal op Pokémon Day onthuld worden. Ook de officiële socialemediakanalen @PokemonNewsUK presenteren #PokemonTogether-bijdragen van leden van de wereldwijde fancommunity om Trainers inspiratie te verschaffen voor hun eigen inzending en om te laten zien wat Pokémon voor zo velen in alle delen van de wereld betekent.

“Vanaf het begin heeft Pokémon het unieke vermogen gehad om mensen fysiek en virtueel bij elkaar te brengen”, aldus Andy Hartpence, senior director Brand Marketing bij The Pokémon Company International. “In 2023 willen we de aandacht vestigen op dit aspect van het merk en de buitengewone fancommunity oproepen om de vele manieren te ervaren waarop ze via het merk met elkaar in contact kunnen komen en samen kunnen pokémonnen. We nodigen Trainers uit om samen Pokémon te spelen, te ontdekken, te kijken, te ruilen en vanaf Pokémon Day te vieren.”

Fans kunnen de onthulling van het Poké Ball-mozaïek volgen in de online hub, die vandaag gelanceerd is op Pokemon.co.uk/Together.  Daarnaast kunnen fans meepraten en van het allerlaatste nieuws over de viering van Pokémon Day op de hoogte blijven via #PokemonTogether.


Gepost op: 15/02/2023 om 18:00 uur | Bewerkt op: 17/02/2023 om 08:53 uur