Online Illustration Exhibition’ vanaf 10 augustus 2022

The Pokémon Company International heeft vandaag de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ aangekondigd. Vanaf 10 augustus 2022 kunnen fans het populaire verzamelkaartspel op een geheel nieuwe manier beleven. Ze krijgen namelijk gratis toegang tot een digitale galerij met illustraties uit meer dan 26 jaar Pokémon.

Deze online tentoonstelling zal beschikbaar zijn in tien talen. Bezoekers kunnen genieten van close-ups van het prachtige artwork van honderden Pokémon TCG-kaarten in drie categorieën:

  • ‘Life’ richt zich op het leven van de Pokémon en toont hen in uiteenlopende leefomgevingen.
  • ‘History’ kijkt terug op meer dan 26 jaar Pokémon Trading Card Game: van de lancering van de allereerste set in 1996 in Japan tot nu.
  • ‘Artist’ toont illustraties van verschillende Pokémon TCG-kunstenaars, elk met hun eigen unieke artistieke stijl.

Daarnaast geven in de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ vijftig artiesten een toelichting op een Pokémon TCG-kaart die ze zelf ontworpen hebben. Ze delen herinneringen en vertellen over het creatieve proces achter hun creatie.

Als klap op de vuurpijl heeft de Japanse illustrator Takumi Wada drie Pokémon TCG-kaarten ontworpen die tijdens de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ onthuld worden: de eerste op 23 augustus, de tweede op 7 september en de derde op 22 september.

“Het tekenen van illustraties voor de langlopende Pokémon TCG brengt behoorlijk wat druk met zich mee. Maar ik vind het een grote eer om een kijkje te kunnen geven in het leven en de wereld van de Pokémon”, aldus de heer Wada, die met name artwork heeft ontworpen voor het Nintendo Wii- en Nintendo Switch-spel The Legend of Zelda: Skyward Sword en het Nintendo Wii U- en Nintendo Switch-spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild. “Ik zou het geweldig vinden als mijn illustraties je een klein beetje dichter bij de Pokémon brengen.”

De ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ loopt van 10 augustus 2022 tot 23 oktober 2022.

Ga voor meer informatie over de Pokémon TCG naar Pokemon.com/TCG.


Gepost op: 25/07/2022 om 11:44 uur
Pokemon Trading Card Game