Nieuwe personages, Pokémon en functies onthuld in Pokémon Scarlet en Violet

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag meer details bekendgemaakt over de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Er zijn meerdere verhaallijnen, nieuwe functies, nieuwe personages en nog meer Pokémon in de regio Paldea aangekondigd. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet worden op 18 november 2022 exclusief voor het Nintendo Switch™-systeem gelanceerd.

Je eigen verhaal tijdens je schattenjacht
In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet gaan spelers naar een school die het onafhankelijke onderzoeksproject ‘Een schattenjacht’ opgezet heeft. Tijdens zijn omzwervingen in de uitgestrekte regio Paldea worden er drie verhalen in de avonturen van de speler verweven:

 • Victory Road: spelers gaan naar Gyms op verschillende locaties om de rang van kampioen te bereiken.
 • Path of Legends: de ouderejaars Arven voegt zich bij de speler tijdens zijn zoektocht naar zeldzame ingrediënten met de naam Herba Mystica.
 • Starfall Street: spelers dagen Team Star uit, een groep onruststokers die herrie schopt op de school.

De verhalen spelen zich af in een open wereld boordevol Pokémon en mensen. Spelers kunnen dus zelf bepalen welk pad ze volgen en waar ze op verkenning gaan.

Let’s Go! Een handige functie voor het verkennen van de regio Paldea
Spelers kunnen in de regio Paldea met één Pokémon eropuit gaan. Wanneer ze met een Pokémon op verkenningspad zijn, kunnen ze de functie ‘Let’s Go!’ gebruiken om deze Pokémon in de door hen aangegeven richting te sturen. De Pokémon die de speler eropuit stuurt, verzamelt vervolgens zelfstandig items in het gebied en voert zelfs automatische gevechten met Pokémon in de buurt.

Nog meer nieuwe Pokémon
Naast de nieuwe regionale Pokémon in zowel Pokémon Scarlet als Pokémon Violet zijn er verschillende soorten Pokémon die alleen in Pokémon Scarlet of alleen in Pokémon Violet verschijnen.  Armarouge kan aangetroffen worden in Pokémon Scarlet en Ceruledge in Pokémon Violet.

Armarouge
De wapenuitrusting van Armarouge behoorde ooit toe aan een beroemde strijder en is de energiebron voor zijn aanvallen van het type Psychic. Daarnaast gebruikt hij de psychische krachten van deze wapenuitrusting om de vuurenergie in zijn lichaam te reguleren en aanvallen te ontketenen.

 • Category: Fire Warrior PokémonType: Fire/Psychic
 • Height: 1,5 m
 • Weight: 85,0 kg
 • Ability: Flash Fire

Ceruledge
Ceruledge draagt vol rancune een oude wapenuitrusting en hanteert messen die gemaakt zijn van vuur- en geestenergie. Tijdens een gevecht veranderen deze messen in vervaarlijke zwaarden die de kracht van Ceruledge vergroten. Deze vervaarlijke zwaarden veroorzaken snijwonden waaruit levensenergie stroomt.

 • Category: Fire Blades Pokémon
 • Type: Fire/Ghost
 • Height: 1,6 m
 • Weight: 62,0 kg
 • Ability: Flash Fire

Klawf, de laatste onthulde Pokémon, kan aangetroffen worden in zowel Pokémon Scarlet als Pokémon Violet.

Klawf
Klawf kan zijn uitpuilende oogbollen draaien, zodat hij zonder blinde vlekken alles om zich heen kan zien. Hij kan ondersteboven tegen rotswanden aan hangen en zo zijn slachtoffers van bovenaf uit een hinderlaag aanvallen. Op den duur wordt hij echter duizelig omdat het bloed naar zijn hoofd zakt. Dit betekent dat hij niet al te lang ondersteboven kan blijven hangen.

 • Category: Ambush Pokémon
 • Type: Rock
 • Height: 1,3 m​
 • Weight: 79,0 kg​
 • Ability: Anger Shell/Shell Armor

 


Nintendo kondigt lancering van Nintendo Switch – OLED Model Pokémon Scarlet & Violet Edition in november aan 
Vanaf 4 november zal er een nieuwe Nintendo Switch – OLED Model Pokémon Scarlet & Violet Edition in de winkel verkrijgbaar zijn. Het artwork van dit model is geïnspireerd op de aankomende videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. De Legendary Pokémon Koraidon en Miraidon sieren de voorzijde van het glanzend witte consoledock, en de achterzijde van het dock representeert de iconische Poké Ball uit de serie. De achterzijde van de console zelf is versierd met speciale illustraties van de drie Pokémon waaruit spelers hun eerste partner in het spel kunnen kiezen: Sprigatito, Fuecoco en Quaxly. De scharlakenrode en blauwpaarse Joy-Con-controllers zijn voorzien van de schoolemblemen van de Naranja Academy en Uva Academy.
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet worden op 18 november gelanceerd voor de consoles uit de Nintendo Switch-familie. Er kunnen vanaf nu vooruitbestellingen gedaan worden via de My Nintendo Store en de Nintendo eShop.
Ga voor meer informatie naar https://scarletviolet.pokemon.com/nl-be/


Gepost op: 07/09/2022 om 19:32 uur
Pokémon Scarlet Pokémon Violet