De Nederlandse stemmen van de serie Pokémon

Iedereen kent ongetwijfeld wel de serie Pokémon, maar wie zijn de stem- acteurs/actrices van de karakters uit de Nederlandse serie? Op de www.stemmenvantoen.nl vonden we enkele filmpjes van de Nederlandse stem- acteurs/actrices, wij vonden dit eens leuk om te zien hopelijk jullie ook?

 

Ash Ketchum (Christa Lips)

Christa Lips spreekt onder meer de stem in van ‘Ash’ in Pokémon, de stem van ‘Rocky’ in Paw Partol en de stem van ‘Parel en Karen’ SpongeBob.


Misty (Marlies Somers)

Marlies Somers spreekt onder meer de stem in van ‘Misty’ in Pokémon, de stem van ‘Vicky’ in The Fairly OddParents en de stem van ‘Layla’ in Winx Club.


Jessie (Hilde de Mildt)

Hilde de Mildt spreekt onder meer de stem in van ‘Jessy’ in Pokémon en regisseerde de Nederlandse versie van ‘Nanny McPhee’.


Meowth (Jan Nonhof)

Jan Nonhof spreekt onder meer de stem in van ‘Meowth’ in Pokémon, de stem in van ‘Denzel Crocker’ in The Fairly OddParents, de stem van ‘Octo Tentakel’ in SpongeBob.
Met Meowth is hij echter gestopt omdat de Nederlandse nasynchronisatie van Pokémon overging naar de studio van hun rivaal en het hiermee oneens was.


James (Bram Bart)

Bram Bart spreekt onder meer de stem in van ‘James en Gary Oak’ in Pokémon, maar ten gevolgen van alvleesklierkanker is hij op 49 jarige leeftijd gestorven op 14 april 2012.


 

De hele serie van Pokémon kan je ook bekijken op watch.pokemon.com