Binnenkort eerste uitbreiding Pokémon TCG Scarlet & Violet

The Pokémon Company International heeft vandaag de volgende uitbreiding voor het populaire Pokémon Trading Card-spel aangekondigd: Scarlet & Violet. Deze uitbreiding is geïnspireerd op de onlangs uitgebrachte videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. De Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet wordt vanaf 31 maart 2023 wereldwijd gelanceerd.

Als eerste uitbreiding in de Scarlet & Violet-serie, die voor het eerst bekendgemaakt werd tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2022, bevat Scarlet & Violet krachtige aanvallen en Ability’s en zien we de terugkeer het spelmechanisme ‘Pokémon ex’, die in elk evolutiestadium voorkomt en een hoog HP heeft. Wanneer een Pokémon ex uitgeschakeld wordt, kost hem dat echter twee Prize-kaarten in plaats van één.

The Pokémon Company International introduceert daarnaast enkele vernieuwde kaartontwerpen die met ingang van de uitbreiding Scarlet & Violet gebruikt zullen worden. Gele randen op Pokémon TCG-kaarten worden grijs, zodat ze overeenkomen met de in Japan uitgebrachte kaarten. Hierdoor creëren ze wereldwijd een naadlozere Pokémon TCG-ervaring en kan het artwork van de kaarten nog meer schitteren. Bovendien komen enkele subcategorieën voor Trainer-kaarten – zoals Supporter, Item en Stadium – in de linkerbovenhoek zodat ze beter zichtbaar zijn in de handen van spelers, krijgen Basic Energy-kaarten rechtsonder een ander energiesymbool zodat het tijdens het spelen gemakkelijker te zien is, en worden de uitbreidingssymbolen op alle kaarten vervangen door uitbreidingscodes en taalcodes.

Meer details over Scarlet & Violet, waaronder belangrijke uitbreidingselementen en productsamenstellingen, worden later bekendgemaakt. Fans kunnen via Pokemon.com en @PokemonTCG op sociale media van het allerlaatste nieuws op de hoogte blijven.


Gepost op: 10/12/2022 om 06:00 uur | Bewerkt op: 15/12/2022 om 06:04 uur
Pokémon Scarlet Pokémon Violet